Helium

Voor een heliumballon wordt gebruik gemaakt van heliumgas. Door de werking van dit gas krijgt een ballon een mooi zwevend effect. Doordat helium lichter is dan lucht ontstaat het stijgende effect. Helium is niet giftig en ook niet brandbaar.

De zweeftijd van een heliumballon is niet onbeperkt. Hoelang de heliumballon zweeft is afhankelijk van verschillende factoren.

De factoren met de grootste invloed zijn de weersomstandigheden zon, wind, regen, koude lucht, etc. Een gemiddelde zweeftijd is ongeveer 8 a 9 uur voor een 12 inch (30cm) ballon. Dit is voldoende tijd voor een gemiddeld feestje. Maar houdt hierdoor wel rekening met de tijd van afhalen of bezorging.

Heliumballonnen zijn er in diverse soorten en maten. Kies je voor een latexballon of voor een folieballon? Helium ontsnapt door de structuur van de latex ballon sneller. Bij een folieballon is de zweeftijd vaak langer waardoor je er meerdere dagen van kan genieten.

Mocht je de zweeftijd van een latex ballon toch willen verlengen, dan raden wij u de optie High Float aan. Deze substantie zorgt ervoor dat de ballon langer zweeft en minimaal een dag tot soms wel een week lang blijft zweven.